Charme campings Nederland

Charme campings Nederland

Er zijn meerdere charme campings in Nederland te vinden. Wat is een charme camping nu eigenlijk? Een kampeergelegenheid moet aan diverse eisen voldoen om zichzelf te mogen bestempelen als charme camping. In Nederland zijn er dan ook geen honderden campings te vinden die deze specifieke benaming mogen gebruiken. Een voorwaarde is namelijk dat de gasten extra aandacht krijgen van de campingbeheerder en het personeel. Helaas vinden veel gelegenheden hier eenvoudigweg de tijd niet voor.


Charme campings Nederland
Bekijk de charme campings

Wanneer spreken we van charme campings in Nederland?

We spreken van een charme camping wanneer gastvrijheid op de kampeergelegenheid een grote rol speelt. Alles draait om aandacht voor de gasten en er wordt dan ook dagelijks een optimale inzet geleverd om het hen naar het zin te maken. In de meeste gevallen beschikken deze campings over een restaurant, of meerdere horecagelegenheden, over een ruim zwembad met apart kinderbad en een relatief uitgebreide campingwinkel waar de nodige boodschappen gedaan kunnen worden.

Een charme camping bezit over het algemeen minimaal 20 staanplaatsen en maximaal 200. Uiteraard zijn er op de betreffende camping staanplaatsen aanwezig die de gasten iets extra’s bieden, als een indrukwekkende begroeiing, een spectaculair uitzicht of de aanwezigheid van historische panden in de directe omgeving.


Charme campings Nederland

Tips!

Waar vindt u charme campings in Nederland? Eigenlijk zijn er door heel het land kampeergelegenheden te vinden die kunnen worden omgeschreven als charme campings. Het gaat er dan ook vooral om dat de omgeving de gasten iets extra’s biedt en dat er extra aandacht is voor het plezier van de gasten van de camping. Een goed voorbeeld van een camping die de vakantieganger een adembenemende omgeving biedt, is camping Westhove in Zeeland.