Groene campings Nederland

Groene campings Nederland

Groene campings in Nederland; u kunt ze overal vinden. In iedere provincie die ons land rijk is kunt u kampeergelegenheden vinden die omschreven kunnen worden als groen. Met ‘groen’ kunnen we dan ook twee kanten op. Op de eerste plaats hebben we natuurlijk de groene campings in Nederland, die omringd worden door hoge bomen, struiken en velden. De natuurrijke campings in groenrijke gebieden. Denk bijvoorbeeld aan de kampeergelegenheden op de Veluwe of bijvoorbeeld in de prachtige bossen van Brabant. Daarnaast hebben we uiteraard ook campings die wij groen noemen, omdat deze kampeergelegenheden aan alle EKO-voorschriften voldoen.


Groene campings Nederland

Deze campings besteden net even meer aandacht aan natuur en milieu dan andere campings en worden dan ook veel bezocht door mensen die veel waarde hechten aan de aarde, aan de schoonheid van de natuur en het welzijn van het milieu. Steeds meer mensen begrijpen het belang van een goede zorg voor het milieu en kiezen dan ook bewust voor een groene camping. Een groene camping, gelegen in een groene omgeving, hoeft niet direct aan alle EKO-voorschriften te voldoen. Echter, in de meeste gevallen is het wel zo dat groene campings in Nederland die aan deze voorschriften voldoen ook direct in groene en natuurrijke gebieden gelegen zijn. Dit versterkt het ‘EKO-gevoel’.

Bekijk de groene campings

Campings in groene gebieden, waarom?

Veel campinggasten vinden niet alleen de camping zelf belangrijk, maar ook de directe omgeving van de kampeergelegenheid. Het is dan ook zeker zo dat lang niet iedereen de hele vakantie binnen de campingpoorten doorbrengt. Er wordt dan vaker gekozen voor een gelegenheid met een natuurrijke omgeving dan voor een gelegenheid op enkele minuten van de grote stad. Waarom? De meeste mensen zoeken toch de vrijheid, de rust en de ruimte wanneer zij op vakantie gaan. Een camping die in een groen gebied gelegen is, heeft dan ook een streepje voor bij de meeste vakantiegangers. Zij kunnen dan lange wandelingen maken door mooie natuurrijke gebieden of bijvoorbeeld mooie fietsroutes volgen.


Groene campings Nederland

Tip!

Uiteraard vindt u binnen het aanbod ook groene campings die u in Nederland kunt bezoeken, of u nu zoekt naar een milieuvriendelijke gelegenheid of een kampeergelegenheid in een groene en natuurrijke omgeving. Wilt u genieten van bossen en veel groen op en om de camping? Kijk dan zeker even verder bij bijvoorbeeld Camping Rondeweibos in Zuid-Holland, Camping De Groene Heuvels in Gelderland of Camping Arnhem, tevens te vinden in het prachtige Gelderland.