Kamperen Nederland

Kamperen Nederland

Kamperen in Nederland is zeker aan te raden wanneer u wilt genieten van rust, ruimte, vrijheid en natuur op relatief korte afstand van huis. In ons eigen land zijn ontzettend veel prachtige gebieden te ontdekken en in iedere provincie zijn uitstekende gelegenheden om de vakantie door te brengen. Denk hierbij ook niet alleen aan leuke campings, maar ook aan de mogelijkheden om bijvoorbeeld te kamperen bij een boer. Als u wilt kamperen in Nederland, dan zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt en u kunt het zo back-to-basic of luxe maken als u zelf wilt.


Kamperen Nederland

Hoe gaat u kamperen in Nederland?

Er zijn diverse mogelijkheden om te gaan kamperen in Nederland. Gaat u met de caravan van camping naar camping om bij diverse gelegenheden van de sfeer te proeven? Of kiest u er juist voor een camping te zoeken die u alles biedt wat u nodig heeft voor een aantal weken welverdiende vakantie? Er zijn veel keuzes te maken wanneer u wilt gaan kamperen in Nederland. Denk ook aan het soort camping dat u wilt bezoeken. Gaat u voor een grote of kleine gelegenheid, een kindvriendelijke camping of een kampeergelegenheid speciaal voor senioren, een luxe camping met alles erop en eraan of echt helemaal back-to-basic? Het ligt ook aan de vorm van kamperen wat u allemaal mee moet nemen. Denk aan slaapzakken, kussens, toiletartikelen, handdoeken en washandjes, toiletpapier, een spiegel, kookbenodigdheden en servies. Neem ook altijd een EHBO-setje mee. Niemand gaat ervan uit dat er ongelukjes gebeuren, maar helaas zitten deze altijd in een klein hoekje!

Bekijk hier alle campings

Tips!

Wat neemt u allemaal mee als u gaat kamperen? Het is heel vervelend als u er onderweg achter komt dat u iets bent vergeten dat u eigenlijk wel nodig heeft. Het is nog erger wanneer het om iets gaat dat u niet ergens kunt kopen. Wij geven u graag enkele tips waar u aan moet denken tijdens het inpakken voor uw kampeeruitje. Benodigdheden voor (het slapen) in de tent, als een (zak)lamp, kussens, dekens, luchtbedden en een luchtpomp. Kampeerspullen, als wasmiddel, toiletpapier, waslijnen, een aansteker of lucifers, een flesopener en een blikopener. Reisdocumenten, als een paspoort, verzekeringspapieren en de kentekenbewijzen van de auto. Andere autozaken, als een parkeerschijf, voorzieningen voor pech onderweg, een gevarendriehoek en navigatie of wegenkaarten.


Kamperen Nederland

Verzekeringspapieren, als reisverzekering, autoverzekering en zorgverzekering. Geld, contant of in de vorm van bankpassen. Benodigdheden op het gebied van gezondheid, als een EHBO-koffer, pijnstillers, andere medicatie, condooms, een pincet en verband. Verzorging, als scheerschuim, scheermesjes, shampoo en zeep, een kam, zonnebrandcrème, deodorant en parfum of aftershave. Kleding, van top tot teen en voldoende setjes. GSM en computerbenodigdheden, als opladers, internettoegang, voldoende beltegoed en een laptop of iPad. Vermaak, als spelletjes, spelcomputers en puzzelboekjes of leesboeken.