Kindvriendelijke camping Nederland

Kindvriendelijke camping Nederland

Een kindvriendelijke camping in Nederland is niet heel moeilijk te vinden. Steeds meer kampeergelegenheden besteden extra aandacht aan de jonge bezoekers. Toch, hoeveel aandacht er ook besteed wordt aan de kinderen die de vakantie doorbrengen op de betreffende camping, lang niet iedere gelegenheid mag zich zomaar een kindvriendelijke camping noemen. In Nederland zijn er bepaalde regels waaraan een camping moet voldoen om de naam kindercamping te verdienen. Zo moet er op de eerste plaats een zwembad aanwezig zijn met een apart kleuter- en peuterbad. Daarnaast moet er een speeltuin aanwezig zijn en een animatieteam. Ook het hebben van sanitair voor kinderen en baby’s en is een pre.


Kindvriendelijke camping Nederland

Op zoek naar de meest kindvriendelijke camping in Nederland

Wanneer u de vakantie door wilt brengen op een kindvriendelijke camping in Nederland, dan zijn een aantal zaken uiteraard erg belangrijk tijdens uw zoektocht. Het is niet alleen belangrijk dat een camping veel activiteiten en faciliteiten biedt voor de jonge gasten van de kampeergelegenheid, maar het moet ook veilig en sfeervol zijn.

Kinderen hechten veel waarde aan activiteiten en het is dan ook belangrijk dat hier veel aandacht aan wordt besteed door de camping en het personeel. De aanwezigheid van een leuk animatieteam en een kinderdisco zijn dan ook ideaal. Daarnaast zijn er ook veel campings waar een kidsclub aanwezig is, waar kinderen de hele dag terecht kunnen voor leuke activiteiten met elkaar. Als u een kindvriendelijke camping in Nederland wilt bezoeken voor de vakantie, dan kunt u in iedere provincie een aantal leuke opties vinden.

Bekijk hier de campings

Tips!

Wilt u een vakantie plannen op een sfeervolle en kindvriendelijke camping in Nederland? Wij geven u graag enkele tips wanneer het gaat om campings die extra aandacht besteden aan de jonge bezoekers. Kijkt u gerust even verder bij onder meer de campings Hunzedal in Drenthe, Droomgaard in Noord-Brabant, Bonte Vlucht in Utrecht of Sluftervallei op Texel.


Kindvriendelijke camping Nederland