Wis alle keuzes
Accommodatie type
 • Kampeerplaats(1)
 • Stacaravan(1)
Type camping
Ligging
Faciliteiten
Wis alle keuzes

Campings Ameland

(1 camping)
 • Camping De Kiekduun Camping De Kiekduun Camping De Kiekduun Camping De Kiekduun
  Camping De Kiekduun
  • Regio:Ameland

  Camping De Kiekduun is op het Waddeneiland Ameland gelegen en kan als een uitstekende uitvalsbasis beschouwd worden om van een heerlijke vakantie te genieten op het eiland, dat veel te bieden heeft...

  Faciliteiten:
  Geen faciliteiten bekend

Algemene informatie Ameland

Ameland is een Waddeneiland wat behoort bij de provincie Friesland, er wonen bijna 3.500 inwoners. De inwoners op Ameland worden Amelanders genoemd.

Klimaat Ameland

Op Ameland kom je veel wind tegen. Toch kan het redelijk tot goed weer zijn in de zomer. Met tempraturen van soms wel 25 graden. In de winter kan het koud zijn, zeker als de wind erbij komt.

Bezienswaardigheden Ameland

Op Ameland kom je rust, ruimte en de natuur tegen. Als attractie kun je op de foto in de Amelandse klederdracht. Ook een bezoekje aan de vuurtoren van Ameland behoort tot de mogelijkheden. Ook van het 75 kilometer lange stand kun je gebruik maken.

Eten en drinken Ameland

Op de stranden kun je van de strandterrasjes genieten. Je kunt er wat drinken en een heerlijk hapje doen. In de restaurants op het eiland is ook een grote selectie te vinden aan vis en vlees.

Plaatsen in Ameland

Heel Ameland valt onder de gelijknamige gemeente Ameland. De hoofdstad van Ameland is Nes, daar wonen ruim 1.000 inwoners. Het eiland heeft vier dorpen, namelijk Hollum, Nes, Buren en Ballum.